+ Christchurch Court – London Christchurch Court – London

Project Value: £53.6 million

Major Refurbishment and remodelling of this 429,000sqft 9 storey office building in Central London.


The building is located on a prime island site on the North East Corner of Paternoster Square - the City's premier public square. The new terrace on Level 7 provides protected and uninterrupted views of St Pauls and Paternoster Square.


The new facilities offer high-quality, Grade A office accommodation with the benefit of natural light from two atria dropping through the building to Level 2. There is a high specification throughout with enhanced heights to Levels 1 and 2.


The building boasts best in class end of journey facilities with over 600 long stay and short stay cycle spaces, cycle lift and extensive high quality showering/changing facilities. Wellbeing is further enhanced by the on-site gym, yoga and spin studios


The ground floor incorporates the double height reception, cafe and VIP car drop off area.


Building Services have been designed throughout to minimise energy usage and CO2 emissions and the building is targeting BREEAM Excellent.


Christchurch Court – London - Main Entrance
Christchurch Court – London - Reception
Christchurch Court – London - Office
Christchurch Court – London - Terrace

+ SENSE TouchBase Pears - Birmingham - 37,500 sq ft - hide

SENSE TouchBase Pears

SENSE TouchBase Pears - Birmingham - 37,500 sq ft

Project Value: £10 million

TouchBase Pears is a pioneering and innovative new build development for SENSE, a national charity that supports deafblind people or those who have sensory impairments. The upper floors provide office space with specialist areas on the ground floor including a café, theatre, sensory garden, affordable conference facilities and meeting spaces for community groups.


Environmental control was based around the exposed heavy-weight thermal mass coupled to an underfloor plenum supply air system with perimeter trench heating providing excellent thermal comfort year round, perfectly integrated with the Architectural vision for the space. High efficiency rooftop air handling plant incorporating combined heating, cooling and heat recovery from a single heat exchanger system enabling the development of a super-compact central plant area.



+ UoW Business School - Wolverhampton - 55,750 sq ft UoW Business School - Wolverhampton - 55,750 sq ft

Project Value: £13.5 million

This 6-storey building for the University of Wolverhampton provides offices and teaching facilities for undergraduate, postgraduate and executive students, together with meeting rooms and a café. Break out spaces are provided on each floor connected vertically via staircases and a series of atria to provide a high degree of transparency and visual connection across the floors.


A single-duct underfloor heating and cooling air supply system provided low-impact building services to heat and cool the whole building utilising the atria stack effect both to condition the atria and return air to the central plant without the need for a distributed return air ductwork system, to deliver a comfortable learning environment with much reduced system complexity and infrastructure.


UoW Business School - Wolverhampton

+ Project Dakota – Weybridge - hide

Project Dakota – Weybridge

Project Dakota – Weybridge

Project Value: £6 million

Extensive remodelling and refurbishment of an existing self-contained office building to double the original footprint. The 39,000 ft2 building incorporates large, flexible, open-plan floor plates over four stories, a roof terrace and a full height glazed reception area.


With the focus on health and wellbeing new shower and changing facilities, secure bike storage and electric vehicle charge points were introduced. In 2018 Dakota became the first multi-tenanted building in Europe to achieve Fitwel certification.


Works included the complete strip out of all services and provision of new services to the extended building. A fully flexible VRF heating, cooling and heat recovery was provided designed to suit future cellularisation. This utilised linear grilles integrated within the ceiling to provide a versatile ceiling layout to suit multiple layout permutations. The extension of the VRF system heat pump technology to provide domestic hot water services from the same central plant as the office heating and cooling further enhanced the low-energy low-carbon services.